Hoe gastvrij waren Leidse studenten in augustus?

Politie Hollands Midden, de gemeente Leiden en de universiteit Leiden, spannen zich samen in om inbraken in studentenhuizen te voorkomen, door studenten te wijzen op de inbraakrisico’s. In de rubriek “Hoe gastvrij ben jij?” geeft de politie iedere maand een overzicht van het aantal inbraken en pogingen daartoe in studentenwoningen en -kamers. In de afgelopen maand is er twee keer geprobeerd in te breken in een studentenkamer en twee keer lukte het inbrekers daadwerkelijk binnen te komen en iets buit te maken.
Een 23-jarige studente, die in een studentenhuis aan de Schelpenkade woont, zag dat haar laptop op de grond lag. Deze stond op een bureau vlakbij het raam en waarschijnlijk heeft iemand geprobeerd de laptop te pakken door aan het snoer te trekken, waardoor de laptop op de grond viel.

Een 21-jarige studente, in een kamer aan de Herengracht, lag net in bed, toen zij opeens een hoofd door de gordijnen naar binnen zag komen. Zij gilde, waarop de inbreker zich onverrichter zake uit de voeten maakte.
Een 20-jarige student uit de Kaiserstraat nam even een douche, waarbij hij het raam van zijn kamer op een kiertje liet staan. Teruggekomen bleek het raam wagenwijd open en was zijn laptop verdwenen, evenals een aantal andere spullen.
In een studentenhuis aan het Rapenburg wist een insluiper een laptop mee te nemen van een 24-jarige student. Twee medebewoners zagen een onbekende man in hun huis en begeleidden de man naar buiten. De buit had hij al ‘op zak’.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×