Berend Strik 'Ramallah 2009' 81 x 105 cm geborduurde kleurenfoto.

Kunst als medicijn

Afgelopen donderdag is in de galerie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) de tentoonstelling ‘Aanwinsten’ geopend door drs Sandrine van Noort. Op de expositie zijn schilderijen, foto’s, video’s en werken op papier van dertig hedendaagse kunstenaars te zien, van wie het LUMC de laatste jaren werk heeft aangekocht. ‘Kunst als medicijn’, is sinds de opbouw van de kunstcollectie in 1988, de leidraad van de verzameling. 1300 kunstwerken hangen verspreid over de gangen, pleinen en wachtruimtes van het ziekenhuis, met het doel om patiënten en bezoekers te inspireren, af te leiden en bekend te maken met de ontwikkelingen in de hedendaagse kunst. Zo wordt de buitenwereld binnengehaald. De tentoonstelling in de galerie loopt tot en met 4 oktober. Meer info: www.lumc.nl/galerie

Cultuur Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×