Storm in een glas water?

In Leiden-Noord stonden op verschillende plaatsen de zandzakken al voor de deur, in verband met het aangekondigde noodweer. De weersites, buienradars en ander weernieuws, werden door veel mensen vandaag extra in de gaten gehouden. Rond half twee werd duidelijk dat de wind bij Vlissingen draaide van zuidwest naar west. Daarnaast ontstond een temperatuurval van 35 graden naar 19 graden Celsius. Dat koufront gecombineerd met de draaiende wind staat garant voor heftige weersomstandigheden. In Leiden en de directe omgeving viel wat regen en aan het eind van de dag was een niet aflatend ver gerommel te horen; daar bleef het bij. In Noordwijk kwam de regen in bakken naar beneden. Toch was het niet voor alle delen van Nederland een ‘storm in een glas water’. Zwaar omweer trok vanaf het westen naar het Oosten, met veel regen en in Friesland vielen hagelstenen zo groot als mandarijnen. In Noord-Holland werd een vrouw door de bliksem dodelijk getroffen.

Zonsondergang vanavond boven Leiden-Noord, foto: Jacqueline Borg.

Leiden Regio


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×