Crucell werkt mee aan ontwikkeling griepvaccin

Het Leidse biotechnologiebedrijf Crucell mag van Amerikaanse onderzoekscentra voor de gezondheidszorg (NIH en NIAID) meewerken aan een nieuw griepvaccin. Daarvoor krijgt het bedrijf 40,7 miljoen dollar (28,8 miljoen euro), een bedrag dat door meer opdrachten kan oplopen tot 69,1 miljoen dollar. Dat meldt persbureau ANP. Voor het nieuwe griepvaccin gaat Crucell een aantal antilichamen tegen griepvirussen, waaronder de Mexicaanse griep en de vogelgriep, verder ontwikkelen.

Het gaat Crucell voor de wind. Maandag maake het bedrijf öok al bekend de grootste order in zijn bestaan te hebben binnengesleept. Het bedrijf krijgt in de komende drie jaar contracten met een totale waarde van 300 miljoen dollar (212 miljoen euro) voor de levering van Quinvaxem, een vaccin tegen vijf kinderziekten. Crucell levert het middel aan ontwikkelingslanden. Eén van de partijen waarmee het bedrijf zakendoet is Unicef, de kinderorganisatie van de Verenigde Naties. De order heeft betrekking op de periode 2010 tot en met 2012. Crucell heeft nu voor 800 miljoen dollar aan orders ontvangen.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×