Nieuwbouw Diamantlaan van start

De voorbereidingen voor de bouw van een nieuw complex aan de Diamantlaan in de Hoge Mors zijn in volle gang. Inmiddels is er begonnen met het bouwrijp maken van het terrein. Naar verwachting gaat in november de eerste paal de grond in. Het nieuwe complex aan de Diamantlaan in Leiden krijgt de naam Trisor. Deze naam is afgeleid van de woorden ’treasure’ of ’trésor’ dat ‘schat’ betekent. Portaal die het complex ontwikkelt spreekt van een toepasselijke naam voor de nieuwe woningen die in de Edelstenenbuurt komen te staan. Trisor is gekozen omdat er drie (de Tri uit Trisor) woongebouwen komen, waarvan één met woontoren.

Nadat het terrein bouwrijp is gemaakt, wordt vanaf twee kanten gestart met de bouw.Vanaf de kant van de dr. Lelylaan en de kant van de Smaragdlaan. Het complex bestaat uit drie woongebouwen waarvan één met woontoren. Er komen zowel appartementen als eengezinswoningen en het complex zal ook een aantal zorginstellingen en maatschappelijke voorzieningen gaan huisvesten. De verwachting is dat de eerste woning begin 2012 wordt opgeleverd. De verkoop van de woningen start volgende maand.

De werving voor de verhuur van de vrije-sectorwoningen start naar verwachting begin 2011. De sociale huurwoningen worden vanaf medio 2011 via Woonzicht.nl aangeboden. Architect VVKH uit Leiden tekende voor het ontwerp en de bouw van het complex wordt uitgevoerd door Smits Bouwbedrijf uit Beverwijk. “Met de realisatie van het wooncomplex komt er wat moois en tastbaars op het stuk grond wat zo lang heeft braak gelegen,” aldus Portaal.
 
Trisor biedt ruim 300 merendeels levensloopbestendige huur- en koopwoningen: Hierbij werkt Portaal samen met drie zorginstellingen. Zo komen er zorgwoningen, maar ook een lunchcafé en een fietsenwerkplaats, gerund door de cliënten van deze zorginstellingen. Op de website www.trisor.nl kunnen huurders, omwonenden, potentiële kopers en woningzoekenden alle informatie vinden over dit nieuwe deel van de Hoge Mors.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×