Leidse musea in juli goed bezocht

Juli was een topmaand voor de zeven grote musea in de Sleutelstad. De Hortus botanicus, Museum Boerhaave, Naturalis, het Rijksmuseum van Oudheden, Museum Volkenkunde, het SieboldHuis en Stedelijk Museum De Lakenhal trokken vorige maand in totaal 75.000 bezoekers. Dat is 52% meer dan een jaar eerder. Oorzaken van de stijging zijn de gratis toegang voor kinderen tot en met 12 jaar, die ook deze maand nog geldt, en de Museumnacht. Er waren tijdens die nacht meer dan 16.000 mensen op de been. Bovendien bezochten veel studenten die de Museumnacht bijwoonden, de musea later nog eens om de collecties rustig te bekijken.

Cultuur Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×