De familie Blomhoff.

Titia Bergsma, Japans icoon van westerse vrouw

Titia Bergsma is gedurende een lange periode de enige westerse vrouw geweest, die de Japanners in de 19e eeuw, ooit gezien hadden. Zij werd hierdoor een icoon in Japan en veelvuldig geportretteerd en afgebeeld op gebruiksvoorwerpen en keramiek. Bergsma zelf verbleef slechts drie en halve maand in Japan. Zij was meegereisd met haar man Jan Cock Blomhoff, die op dat moment benoemd was tot opperbevelhebber van de VOC. In Museum de Lakenhal zal de biograaf van Bergsma, René Bersma, een lezing houden over haar leven en haar verblijf op Deshima. Het Arte Duo brengt het verhaal van Bergsma muzikaal tot leven met piano en saxofoon.

De lezing maakt deel uit van de manifestatie Holland Mania, waarin de Amerikaanse en Japanse beeldvorming over Nederland centraal staat. Meer info: www.hollandmania.nl .

De lezing wordt gehouden op 16 augustus van 14.00 tot 15.00 uur. Toegang gratis op vertoon van een geldig entreebewijs tot het museum. Reserveren is niet nodig.

Cultuur Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×