Meer treinen tussen Leiden en Gouda

De provincie Zuid-Holland heeft aan de NS een nieuwe concessie verleend voor de exploitatie van de treindienst op het traject  Gouda – Alphen aan den Rijn – Leiden. De nieuwe concessie loopt tot en met 2012. De nieuwe dienstregeling is gebaseerd op de huidige regeling van de NS, waarbij het vervoer in de spits fors wordt verbeterd en de reistijden worden verkort. De NS blijft tot en met 2012 met zogenaamde Sprinters rijden. De huidige A32 lightrailvoertuigen verdwijnen. De minister van V&W moet officieel nog akkoord gaan met de nieuwe concessie.

Onderdeel van de nieuwe afspraken is het opvoeren van het aantal treinen in de spits tussen Gouda-Leiden (8 in de ochtendspits en 8 in de avondspits). Daarnaast is de reistijd tussen Gouda-Leiden met 6 minuten ingekort en de reistijd tussen Leiden-Gouda met 7 minuten. De kortere reisduur wordt bepaald door een kortere stoptijd op station Alphen a/d Rijn.

Leiden Regio RijnGouwelijn


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×