GroenLinks Leiden vaart mee met 'Gaypride' Amsterdam

Bij de ‘Gaypride’, die aanstaande zaterdag in Amsterdam wordt gehouden, is GroenLinks Leiden ook van de patij. Fractievoorzitter Pieter Kos en duoraadslid Ivo van Spronsen staan op de landelijke GroenLinksboot en willen op deze manier aandacht vragen voor de groeiende intolerantie tegen homo’s, die ook in Leiden steeds meer de kop opsteekt. “Iedereen moet in Nederland – uiteraard binnen de grenzen van de wet – kunnen leven volgens zijn/haar eigen opvattingen en voorkeuren: dat geldt voor homo’s, moslims, atheïsten en vegetariërs. Het belangrijkste is dat men elkaars grenzen respecteert en verschillen accepteert, ook al is men het niet met elkaar eens”, aldus Van Spronsen.

Volgens de fractieleden komt homofobie niet alleen voor bij orthodoxe gelovigen of macho straatjochies van Marokkaanse of Nederlandse afkomst, maar is ook te vinden in de studentenwereld, waarbij het woord ‘homo’ nog altijd als scheldwoord geldt. Van Spronsen roept de universiteit in Leiden dan ook op om meer aandacht te besteden aan intolerantie onder studenten.

Leiden Nieuws


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×