25-jarige Leidenaar in Alkmaar veroordeeld tot elf jaar

Vandaag heeft de rechtbank in Alkmaar de 25-jarige Leidenaar A.B. veroordeeld tot elf jaar celstraf voor doodslag. Eind mei 2008 bracht de man met meer dan dertig messtaken de 54-jarige Miente Boomsma uit Schoorl om het leven. Eerder werd een onvoorwaardelijke celstraf van vijftien jaar geëist, zo meldt de Volkskrant. De Leidenaar presenteerde zichzelf als slachtoffer, omdat hij een afspraak meende te hebben met een vrouw en vervolgens, naar eigen zeggen, onder bedreiging van een mes door de heer Boomsma werd verkracht. Omdat B. na het gebeuren goederen uit de woning meenam en de bewijsstukken die de juistheid van zijn verhaal hadden kunnen aantonen, heeft laten verdwijnen, vond de officier zijn verhaal aan alle kanten rammelen.

Leiden Nieuws


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×