Lead-gitarist Steve Conte doet Leiden aan

Steve Conte, lead-gitarist van de New York Dolls, treedt binnenkort op in het Leidse muziekcafé Hunky Dory. De Europese tour van de band eindigt begin augustus en Conte neemt dan wat tijd voor zijn eigen projecten. Voor deze gelegenheid vormt de Amerikaan samen met een drummer en een bassist een ‘powerrock’ trio. Conte werkte in het verleden samen met grootheden als Willy de Villle, Maceo Parker, Chuck Berry, Paul Simon, Eric Burdon & the Animals en nog vele andere bekende muzikanten en bands. De veelzijdige Conte is meestal met meerdere projecten tegelijk bezig. Zo speelt hij, behalve bij de Dolls, ook bij The Contes en The Crown Jewels, samen met zijn broer. In de jaren 70 vormden de New York Dolls samen met The Stooges een sleutelfunctie tussen ‘Glamrock’ en Punk.

Het optreden vindt plaats op woensdag 12 augustus, aanvang 21.00 uur.

Café Hunky Dory, Vrouwensteeg 8, 2312 DZ Leiden.

Cultuur Leiden Nieuws


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×