Het verkeer moet nog even rekening houden met overlast in verband met de werkzaamheden. (Foto: Peter Schipper).

Start laatste werkzaamheden kruising IJsselmeerlaan / Sumatrastraat

Gisteren is de gemeente gestart met de werkzaamheden aan het laatste deel van de kruising van de IJsselmeerlaan met de Sumatrastraat. De hoek met de volkstuinen en aangrenzende rijbaan van de Willem de Zwijgerlaan tot de Zijlbrug wordt vernieuwd en aangepast. Begin oktober is het kruispunt af. Tot die tijd moet het verkeer nog rekening houden met vertraging en een omleiding.

Fietsers en voetgangers worden de komende tijd omgeleid via de Kooitunnel, omdat de voet- en fietsoversteek van de IJsselmeerlaan naar de Sumatrastraat vervalt. Fietsverkeer van en naar Leiderdorp kan alleen gebruik maken van het fietspad aan de zuidzijde van de Willem de Zwijgerlaan. Dat is de zijde waar Huisman Motoren gevestigd is.

Op de Willem de Zwijgerlaan en de IJsselmeerlaan blijft één rijstrook in beide richtingen beschikbaar voor autoverkeer. Verkeer vanuit Leiderdorp kan tijdens de werkzaamheden niet linksaf de Sumatrastraat inrijden. Dit verkeer wordt omgeleid via de Kooilaan en Surinamestraat. De volkstuinen blijven bereikbaar via de IJsselmeerlaan en Parimaribohof.

De vernieuwing van het kruispunt is onderdeel van de reconstructie van de Willem de Zwijgerlaan. De werkzaamheden verlopen volgens planning. Begin juni is het zuidelijke deel van de kruising (Sumatrastraat/Willem de Zwijgerlaan) afgerond. In de hoek met de A. Crijnssenstraat is de hoofdrijbaan nu ook vernieuwd.

De meest actuele verkeersituatie is te vinden op www.leiden.nl/willemdezwijger.

 

Leiden Nieuws


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×