Oude tramwagon bij Smalspoormuseum

Het Nationaal Smalspoormuseum in Valkenburg is een object rijker. Het gaat om een oude goederenwagon van een stoomtram die in het oosten van Nederland gereden heeft. Een medewerker kwam de wagon, die als schuur in gebruik was, bij toeval op het spoor tijdens een vakantie. De wagons van stoomtrambedrijven die ermee ophielden, eindigden vroeger vaak als bijvoorbeeld schuur of stal. Daardoor is een deel van die wagons nog altijd niet verdwenen. Hoewel de verworven wagon niet in een hele goede conditie is, zijn er wel restauratiemogelijkheden. Voorlopig is de wagon in een buitenloods te bewonderen. Tijdens de zomervakantie is het Nationaal Smalspoormuseum niet alleen op zaterdag en zondag open, maar ook op dinsdag en donderdag, tussen 12.00 en 16.00 uur. Op www.smalspoormuseum.nl is meer informatie te vinden.

Nieuws Regio


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×