Dodo-onderzoekers doen unieke vondst

Het expeditieteam van het Dodo Research Programme, waaraan een aantal onderzoekers van Naturalis deelneemt, heeft op Mauritius een mooie vondst gedaan. Het team doet bij een dodomassagraf op Mauritius onderzoek naar de uitgestorven vogel en de oorzaak van de sterfte. Dankzij een opgravingsmethode, een polder-ontwateringstechniek, is het mogelijk de fossielen in hun originele positie op te graven. Daardoor kan het team nagaan onder welke omstandigheden de dieren gestorven zijn. De nieuwe methode heeft resultaat. Onlangs werden twee botten van een dodo bij elkaar gevonden in de exacte houding waarin de loopvogel is overleden. Ook is een deel van het skelet gevonden van een op zijn rug liggende dodo.

 

Met deze vondst heeft de groep een primeur. Nooit eerder zijn botten van dodo’s gevonden in de exacte situatie waarin ze stierven. Nooit eerder ook is een vondst gedaan waarbij twee (of meer) botten van de loopvogel bij elkaar gevonden zijn.

Leiden Nieuws


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×