Leidse band Pollution wint Het TalentenJacht 2009

Na zes weken van muzikale optredens op het water tijdens het ‘TalentenJacht’ zijn de punten van de jury bij elkaar opgeteld. De overduidelijke winnaar was: Pollution. Het spetterende optreden van deze Leidse band tijdens de Leidse Waterdagen heeft een grote indruk achtergelaten bij de jury: “Een band met grote potentie, zo luidde het oordeel”. Het TalentenJacht is een bandwedstrijd waarbij verschillende, geselecteerde bandjes rondvaren op boten door de Leidse grachten. Ze zorgen voor een vrolijke noot tijdens zomerse dagen en strijden om een plaats op het Rapenburgconcert. Dit jaar hebben meer dan 40 bands zich aangemeld en hiervan zijn er 7 geselecteerd met het motto: ‘zonnetje’, ‘lunchen’, ’terrasje’, ‘drankje’, ‘lekker muziekje’. Tijdens de rondvaarten werden de bands bij de terrasboot van Etablissement Einstein aan de Nieuwe Rijn beoordeeld door een vakkundige jury.

Pollution is een Leidse band die nog niet heel lang bestaat. Ze hebben toch al best wat podium ervaring opgebouwd en stonden zelfs in de halve finale van ‘Dutch Delight’. Het genre van deze jonge mannen is vrolijke, funky pop met invloeden van ska. Pollution had geduchte tegenstanders met verschillende muziekstijlen. Het TalentenJacht voer als eerste uit met aan boord The Handsome Poets die de binnenstad opvrolijkte met hun indiepop-rock nummers die goed in het gehoor lagen. Daarna volgde de stoere band Lick die juist de pure rock lieten horen. De jonge band Jaeger speelde als derde. Zij vielen in en zetten ondanks de erg korte voorbereidingstijd een goeie show neer.

Tijdens de Leidse Waterdagen speelden er drie bands, waaronder dus Pollution. De bandleden van Forecast Jah Reign lieten Leiden kennismaken met de zeer relaxte reggae en Red Fridge speelde leuke nummers met een groovy-blues-tintje. Als laatste voer Het TalentenJacht uit met Marsha en haar band. Deze getalenteerde singer/songwriter zorgde met haar band voor een zomers gevoel op de terrassen.

Pollution wint naast de plaats op het Rapenburgconcert ook €500,- aan prijzengeld.

Kijk voor meer informatie op www.rapenburgconcert.nl

Cultuur Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×