Haalbaarheidsonderzoek ontwikkeling Garenmarkt en Hoogvliet

Er komt een haalbaarheidsonderzoek naar de herontwikkeling van het vastgoed Hoogvliet en de ontwikkeling van de Garenmarkt. Wethouder Pieter van Woensel heeft daartoe vorige week een intentieovereenkomst gesloten met projectontwikkelaar Synchroon. Deze ontwikkelaar maakte een initiatiefplan voor een parkeergarage onder de Garenmarkt en de herontwikkeling van het vastgoed van Hoogvliet. Het college vindt dit initiatief een kwalitatief aantrekkelijk plan en laat Synchroon de haalbaarheid ervan onderzoeken en voor 1 januari 2010 uitwerken in een ontwikkelvoorstel.Het voorstel van de ontwikkelaar bestaat uit de herontwikkeling van het vastgoed van Hoogvliet, zowel de parkeergarage als de supermarkt. Voor de ontwikkeling van de Garenmarkt worden drie varianten onderzocht. In alledrie die varianten is een ondergrondse parkeermogelijkheid meegenomen die in verbinding staat met de Hoogvlietgarage.

Het onderzoek bevat naast het plan ook een financieel bod en een voorstel tot samenwerking met Synchroon.

Leiden Nieuws


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×