Gemeente trotse eigenaar oude molensteen

Sinds gisteren is de gemeente de trotse eigenaar van een oude molensteen. Het object werd tijdens baggerwerkzaamheden in de Zoeterwoudsesingel gevonden. De steen was het eigendom van de gemeente Leiden en het hoogheemraadschap van Rijnland. Gistermiddag droeg Hoogheemraad PieterHellinga in Molen de Valk, het eigendomsdeel van het hoogheemraadschap over aan de gemeente. Tijdens deze feestelijke overdracht, waarbij ook bewoners van de Zoeterwoudsesingel aanwezig waren, vertelde Hellinga die zelf vrijwillig molenaar is, over de molensteen, het baggeren in Leiden en zijn ervaringen als molenaar. Wethouder Jan-Jaap de Haan ging in op het belang van archeologisch onderzoek in de stad en de manier waarop daarmee het best kan worden omgegaan.

Leiden Nieuws


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×