Bezoekers van New Times zijn een handtekeningenactie begonnen in de hoop het tij te kunnen keren. Via de site kunnen sympathiebetuigingen worden gestuurd.

Doek valt voor café New Times en coffeeshop Joy

De gemeente Leiden werkt niet meer mee aan de legalisering van café New Times en coffeeshop Joy. Het college van burgemeester en wethouders heeft dat gisteren besloten. De exploitanten van het café en de coffeeshop krijgen maximaal 1 jaar de tijd om de bedrijfsactiviteiten te beëindigen en hun zaak te sluiten. Eerder wilde de gemeente het bestemmingsplan wijzigen om de twee zaken zo te legaliseren. Vorige maand stelde de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State klagende omwonenden echter in het gelijk, waardoor legalisatie geen optie meer is.

Voor eigenaar Evert Wolf komt het besluit als een donderslag bij heldere hemel: “Nadat het college in oktober vorig jaar besloot om te gaan legaliseren heb ik een hele forse investering gedaan in het ‘rookvrije horeca-verhaal’. Dat geld had ik beter in mijn zak kunnen houden, want het kan maanden duren voor je hier je uitkering ontvangt. We staan straks op straat en kunnen een bijstandsuitkering aan gaan vragen.”

Niet alleen klagende omwonenden dragen volgens een van de vaste gasten schuld aan het verdwijnen van New Times en Joy: “Ook de media hebben haar steentje bijgedragen. Telkens werd mijn stamkroeg omschreven als ‘illegaal’, ‘illegale coffeeshop’ of ‘drugskroeg’. De algemene opinie zal zo zijn verworden tot: daar zijn we maar beter vanaf.” Maar voor mij en vele anderen is en was er niets illegaals aan. Je betaalt gewoon voor je drankje, roken mag alleen maar achter glas, de eigenaar betaalde netjes alle leges en belastingen en als je je tas met boodschappen liet staan of zelfs je portemonnee liet liggen, werd hij netjes voor je apart gehouden, zodat je het de volgende keer mee kon nemen.”

Leiden Nieuws Coffeeshop


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×