Derde editie Leiden Chess Tournament sterke bezetting

Aanstaande donderdag wordt de derde editie van het Leiden Chess Tournament gehouden in kasteel Oud Poelgeest. De bezetting is nog sterker dan de vorige twee edities. Naast deelname van de grootmeesters Yuri en Andrey Vovk en Stanislav Savchenko, beiden uit de Oekraïne, zijn er ook twee jeugdteams uit India aanwezig, dat het snelst groeiende schaakland ter wereld is. Het verdedigen van de Leidse eer zal moeten komen van de grootmeesters Erik van den Doel en John van der Wiel. Twee speciale gasten uit Leiden en Oegstgeest zullen als coach optreden en presentator Hans Bohm zal de openingshandelingen begeleiden. Het toernooi zal officieel van start gaan door het uitvoeren van de eerste zet door burgemeester Lenferink op het topbord.

Het evenement gaat donderdag 9 juli om 15.00 uur van start op kasteel Oud Poelgeest (een van de hoofdsponsors) met een snelschaakmatch van doorgeef- en Fischer Randomschaak (Chess960) tussen een jeugdteam uit India en een regioteam. Meer info: www.leidenchess.nl.  

Leiden Nieuws


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×