Terry Sas naar Zorg en Zekerheid Leiden

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft de 23-jarige Terry Sas aangetrokken. De 1.98 lange guard / forward speelde het afgelopen jaar voor BluestreamSeals in Den Helder. Deze ploeg kreeg echter geen licentie van de Federatie Eredivisie Basketballclubs (FEB), omdat het de financiën niet op orde had. Daarop vroeg een aantal spelers, onder wie Terry Sas, het faillissement van de club aan. Sas tekende voor twee seizoenen bij Zorg en Zekerheid. Hij debuteerde in het seizoen 2004-05 in de eredivisie bij Omniworld Almere, waar hij drie seizoenen zou spelen. Daarna kwam hij twee seizoenen uit voor Den Helder.

Afgelopen seizoen speelde hij in 38 van de 40 wedstrijden en kwam daarin als bankspeler tot 6.13 punten en 2.3 rebounds gemiddeld. Hij heeft een goed driepuntsschot, dat hij in 2008-09 afwerkte tegen 34 procent. Terry Sas is inzetbaar als shooting guard en small forward. In de ploeg van coach Toon van Helfteren zal hij vooral op die laatste positie gaan spelen.

In 2004-05 werd Terry Sas gekozen tot Rookie van het Jaar. Hij is de derde winnaar van die talentenprijs, die komend seizoen in de kleuren van Zorg en Zekerheid Leiden speelt. De van Rotterdam overgekomen Jeroen Slor was het in 2007-08 en Joey Schelvis het afgelopen seizoen.

Leiden Nieuws


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×