Lakenhal maakt zich klaar voor 15e kunstroute

De Kunstroute Leiden viert dit jaar haar derde jubileum. In het weekend van 26 en 27 september zal de open atelier- en galerieroute voor de 15e keer plaatsvinden. De Kunstroute wordt tijdens het openingsfeest op vrijdag 25 september geopend door Meta Knol, de nieuwe directeur van museum De Lakenhal. De Lakenhal organiseert de kunstroute elk jaar. In 2008 wisten ruim 150 kunstenaars en galeries verspreid over 74 locaties in de Leidse binnenstad zo’n 5000 bezoekers te trekken.

Scheltema: startpunt Kunstroute
Het Scheltemacomplex in de Marktsteeg is weer het startpunt van de Kunstroute. Hier kan het publiek in het weekend de documentatie van alle deelnemende kunstenaars inzien. Een routeboekje met een plattegrond, een lijst van deelnemers en foto’s van kunstwerken is er gratis verkrijgbaar. In het Scheltema zijn verder diverse presentaties te zien, zoals de resultaten van het Kunstshot CKVfestival, nieuw werk van Mateusz Herczka. Ook is het de laatste kans om de tentoonstelling ‘Float’ te zien waarin Rachel Bacon een link legt tussen de Pilgrimvluchtelingen en vluchtelingen van nu. De Kunstroute Leiden opent dit jaar met een feest vol muziek en acts. Op zaterdag en zondag zijn er onder andere speciale Kunstroute-lunchpakketten verkrijgbaar om mee te nemen op de route.

Kunstroute scholenproject
Voor leerlingen uit groep 7 en 8 van Leidse basisscholen wordt er ook dit jaar een scholenproject gekoppeld aan de Kunstroute. Dit jaar staat dat in het teken van de avonturen van de Pilgrims. Zo’n 700 leerlingen brengen een bezoek aan De Lakenhal en in de week voorafgaand aan de Kunstroute bezoeken ze een kunstenaar in het atelier. Aansluitend worden er door deze kunstenaar twee workshops gegeven in de klas.

Alle info staat op www.kunstrouteleiden.nl.

Leiden Nieuws


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×