Foto's: Jacqueline Borg.

Paul Bouter opnieuw nummer 1 bij Peurbakkentocht

Al vroeg in de avond zaten drommen mensen langs de Leidse grachten met kampeerstoelen en koelboxen, of op de terrassen, in afwachting van de 24e Peurbakkentocht. Topdrukte was het natuurlijk in hartje centrum bij en rondom Annie’s Verjaardag, waar ‘stalmeester’ Aad van der Luit de boten en hun bemanning van zijn welbekende commentaar voorzag. Van de Luit wiste regelmatig het zweet van zijn voorhoofd, niet alleen door de warmte, maar ook omdat er toch steeds weer bootjes aanlegden, die de tocht hinderden en er allerlei mensen in het water sprongen, wat gevaarlijke situaties kan opleveren. Het was weer een fantastisch happening. 66 uitgedoste of omgebouwde boten voeren langs, uitbundige feestboten, drijvende schooltuinen, swingende nonnen, in tomaten vechtende dames, gangsters, die door de politie achtervolgd werden en nog veel meer. Paul Bouter, die vorig jaar het publiek verbaasde en ontroerde met zijn drijvende koffers en onzichtbare boot, had dit idee een beetje herhaald: ‘Staand’ op het water sleepte hij een ‘Treurbak’ voort.

Bouter ontving wederom de eerste prijs bij de particuliere deelnemers.
Na afloop van de vaartocht door het centrum werden de prijzen uitgereikt bij het podium voor Annie’s Verjaardag. Een innige omhelzing met de winnaressen van de categorie bedrijven, Oloroso, die een tomatengevecht hielden, leverde Van der Luit een overhemd vol tomatenpuree op. Het mocht de pret niet drukken.

De winnaars op een rij:

<u>Particulier:</u>
1) Paul Bouter
2) Hans de Roode
3) De Stamgasten

<u>Bedrijven:
</u>1) Oloroso
2) Vogelpark Avifauna
3) Kinderdagverblijf Het Leidse Tuinhuis

<u>Muziek:</u>
1) Er welt een traan
2) Nou, toe maar
3) Ex BTW

<u>Verenigingen:</u>
1) Vrienden van Pommerans
2) Leidse Kluchten Compagnie
3) De Ondernemende Vrouwenclub

Leiden Nieuws


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×