OM eist celstraf voor gewapende overval op restaurant

De officier van justitie heeft vrijdag gevangenisstraffen geëist tegen een 22-jarige man uit Leiderdorp en 24-jarige Leidenaar. De mannen worden ervan verdacht dat zij samen op 10 november vorig jaar een gewapende overval pleegden op een restaurant aan de Doelensteeg in Leiden. De 22-jarige verdachte hoorde tweeënhalf jaar gevangenisstraf, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, tegen zich eisen. De strafeis tegen zijn 24-jarige medeverdachte was tweeënhalf jaar waarvan 10 maanden voorwaardelijk. Bij de overval werd zo’n tweeduizend euro buitgemaakt. Volgens de officier van justitie was een gewapende overval een inside-job. Eén van de verdachten is een medewerker van het restaurant die aanwezig was op het moment van de overval en zich voordeed als slachtoffer. Het gaat om de 24-jarige verdachte. Het OM verdenkt de man van het medeplegen van de overval.

Op de bewuste avond waren er twee personeelsleden in het restaurant. De verdachte en een vrouwelijke collega. Rond tien uur ’s avonds waren zij klaar met werken en stonden ze op het punt om naar huis te gaan toen er een gewapende man binnenkwam. Hij bedreigde hen met een vuurwapen en eiste geld. De 24-jarige medewerker, en zoals later bleek dus medeverdachte, pakte het geld en deed dit in de keuken in een plastic zak. Daarna ging de overvaller er vandoor. De twee personeelsleden belden vervolgens de politie.

Tijdens het onderzoek sprak de recherche ook uitgebreid met de 24-jarige man. De politie heeft vanaf het begin af aan het vermoeden gehad dat er iets niet klopte aan het verhaal van deze man. Na onderzoek bleek dit vermoeden te kloppen en wist de recherche beide verdachten aan te houden.

De rechtbank doet over 14 dagen uitspraak.

Leiden Nieuws


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×