Kerkelijk centrum steunt goede doelen

Afgelopen jaar is er in de Merenwijk met het verzamelen van oud papier, oud metaal en gedragen kleding in totaal 1838 euro ingezameld. De katholieken en protestanten die in het kerkelijk centrum de Regenboog samenwerken konden suggesties doen voor de besteding van het bedrag. Daaruit zijn vier kleinschalige projecten gekozen:

Een bijdrage voor de copyrightkosten van het Regenboogkoor, de Sjaak Pach Stichting. Deze stichting organiseert vaarvakanties voor kinderen met een lichamelijke handicap. (www.pachstichting.nl), het Gawad Kalinga Project op de Filippijnen. De bouw van huisjes voor bewoners die tijdelijk geen huisvesting hebben. (www.gawadkalinga.org) en de Stichting Hester. Deze stichting biedt psychische en juridische hulp bij de bestrijding van geweld tegen vrouwen in Mexico (www.hester.nu).

De vrijwilligers gaan ook in de toekomst elke eerste donderdag van de maand oud papier, oud metaal en nog bruikbare kleding inzamelen. De container en de vrachtwagen van de kringloopwinkel aan het Eksterpad staan daarom op donderdag 2 juli van 9 tot 9 uur gereed voor de Regenboog, naast de Kopermolen.

Leiden Nieuws


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×