Gisterenmiddag werd onder grote belangstelling het eerste varende terras van Leiden gedoopt. Initiatiefnemers Lenie Labrujère, Peter Labrujère & Daaf Sloos van het stichtingbestuur 'De Leidse Rederij' hadden de spanning er lang in weten te houden. Rondom café de Grote Beer stonden grote groepen genodigden te wachten op wat komen ging. Even na half zes kwamen een aantal boten van de Leidse Rederij vanaf het Noordeinde de Witte Singel opvaren, met aan boord het Leidse cabaretduo Tartuffe en schipper Labrujère. Met z'n drieën zongen ze '3 octoberrrrr is van ons'. Labrujère hield zijn toespraak eveneens in onvervalst Leids. Juist in deze tijden van recessie heet de nieuwe aanwinst 'Welvaart', omdat, volgens de spreker, de Leidenaren altijd op hun eigen manier blijven knokken. Het varende terras is ruim 12 meter lang en 3.20 meter breed en biedt plaats aan zeker 45 personen. Nadat de champagneflessen met een zwaard ontkurkt waren, volgde een rondvaart door de Leidse grachten, waarbij het 'terras' moeiteloos onder de bruggen door laveerde.

Foto's: Marjo Heemskerk.

Leidse 'Welvaart' feestelijk gedoopt

Leiden Nieuws


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×