Veel bijna afgestudeerden zonder woning

Nog altijd zitten veel studenten zonder woning. Uit een onderzoek dat SLS Wonen met de universiteit en Hogeschool Leiden uitvoerde, blijkt dat het woningtekort hoger ligt dan in 2006, toen er ook een onderzoek plaatsvond. Er is dit jaar een tekort van 4.150 kamers en zelfstandige woonruimten. Het tekort aan kamers bedraagt ongeveer 850. Verder zijn er te weinig zelfstandige huurwoningen. Ongeveer 75% van de studenten die niet meer bij hun ouders wonen, heeft behoefte aan zelfstandige woonruimte. Van de groep studenten die nog wel thuis woont, zoekt 40% van het totaal een zelfstandige woning. Het hoge tekort aan zelfstandige woningen doet vermoeden dat studenten liever zelfstandig wonen dan op een kamer.

Vooral studenten die binnenkort afstuderen, hebben behoefte aan zelfstandige woonruimte. Het tekort aan woonruimte is in feite voor een groot deel een startersprobleem. Wanneer de woningzoekende studenten die binnen een half jaar afstuderen niet worden meegeteld, daalt het tekort naar 2.400 wooneenheden. Als de studenten die binnen een jaar afstuderen niet meegeteld worden, is er slechts behoefte aan 1.700 extra woonruimtes.

Leiden Nieuws


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×