Holland Rijnland wil beter openbaar vervoer

De regio Holland Rijnland wil dat de provincie het openbaar vervoer de komende jaren gaat verbeteren. Afgelopen woensdag hebben alle gemeenten uit de regio zich tijdens de vergadering van het Algemeen Bestuur achter de OV-visie geschaard. In die visie staan alle ambities die de regio met betrekking tot het openbaar vervoer heeft. Zo wil Holland Rijnland dat reizigers sneller op hun bestemming aankomen en dat het openbaar vervoernetwerk goed aansluit op de netwerken van de Rijnstreek, Haaglanden en Schiphol. Verder moet het vervoer comfortabeler worden en moeten er bij belangrijke overstappunten voldoende fietsenstallingen zijn. Het belangrijkste knooppunt van het netwerk wordt als het aan Holland Rijnland ligt, Leiden centraal. Ook krijgt het nieuwe station van Sassenheim een grote rol en wordt de RijnGouwelijn niet vergeten. Tenslotte bevat de visie aanbevelingen rond de ontsluiting van wijken en zorgvoorzieningen.

De regio verwacht dat het verbeterde netwerk in 2020 geleid heeft tot een reizigersgroei van 70%. Voor de uitvoering ervan zal zo’n 280 miljoen nodig zijn. De visie wordt voorgelegd aan de provincie, die concessiehouder voor het openbaar vervoer in de regio is.

Leiden Nieuws


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×