CuraRata bij LUMC

Het LUMC start met CuraRata, ofwel ‘personalized care’. Dit is een innovatief zorgconcept waarbij op preventie gerichte zorg volledig geïntegreert wordt met wetenschappelijk onderzoek. De individuele patiënt staat bovendien in de hoofdrol. Bij dit concept worden innovatieve technieken ingezet om het ziekteproces te bestuderen. Dat kan omdat er toegang is tot grote hoeveelheden geanonimiseerd biomateriaal en patiëntgegevens. Daarnaast kunnen de resultaten binnen het zorgproces direct worden terugvertaald naar de patiënt, met preventie als resultaat. De patiënteninformatie die vrijkomt, wordt anoniem ingezet bij wetenschappelijk onderzoek. Patiënten kunnen thuis een eigen dossier openen en gegevens doorgeven aan het LUMC. De zorgverleners kunnen aan de hand van die gegevens medicatie bijsturen of behandelingen in plannen.

Donderdag opent minister Klink het nieuwe concept.

Leiden Nieuws


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×