Verhalentafel voor Zuydtwijck

verpleeg- en behandelcentrum Topaz Zuydtwijck neemt aanstaande dinsdag een Verhalentafel in gebruik. Aan deze tafel kunnen maximaal zes ouderen zitten. Ze kunnen door middel van een druk op de knop historisch beeldmateriaal oproepen, dat verschijnt op de ingebouwde beeldschermen. Ook kunnen ze zelf verhalen aan de tafel toevoegen. Uit wetenschappelijk onderzoek van het Centrum voor verouderingsonderzoek van de Vrije Universiteit en uit landelijk onderzoek blijkt dat de Verhalentafel een positieve bijdrage levert aan het welbevinden en welzijn van ouderen. Zuydtwijck wil de verhalentafel ook opnemen in het aanbod voor bewoners met dementie.

De tafel is gefinancierd met giften van de gemeente en de Stichting Vrienden van Topaz.

Leiden Nieuws


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×