De PvdA deelde zaterdag handtekeningenkaarten uit in de Stevenshof. De partij wil dat er alsnog haast gemaakt wordt met de opknapbeurt van de Stevensbloem. (Foto: PvdA Leiden).

PvdA: "Wijk is uitstel opknapbeurt Stevensbloem zat"

De bewoners van de Stevenshof willen dat de eigenaren van de Stevensbloem onmiddellijk beginnen met het opknappen van het wijkwinkelcentrum. Dat stelt de Leidse Partij van de Arbeid die afgelopen zaterdag honderden handtekeningen ophaalde tijdens het wijkfeest. De partij besloot tot de actie nadat bekend werd dat de opknap van het winkelcentrum voor de zoveelste keer is uitgesteld. Henny Keereweer, PvdA fractievoorzitter: “Het is echt treurig. De Stevensbloem ligt er al jaren verdord bij, terwijl er zoveel mogelijk is. De leegstand neemt nu toe, de bewoners blijven weg. Zeker nu het wijkcentrum bij de 5 meilaan wel heel mooi is opgeknapt gaan mensen liever daar winkelen. Het is tijd dat de Stevensbloem weer volop in bloei komt te staan.”

Onlangs maakte Urban Interest, eigenaar van de Stevensbloem, bekend de opknapbeurt weer uit te stellen. Keereweer is daar boos over: “Ze spelen een spelletje over de hoofden van de buurtbewoners. Die willen gewoon leuke winkeltjes en goede supermarkten. Als de eigenaren er vaart achter zetten kunnen ze makkelijk nog dit jaar beginnen, maar ze willen gewoon niet.”

Albert Heijn en Digros zijn volgens Keereweer mede schuldig aan het uitstel: “Zij maken bezwaar tegen de nieuwe laad- en losplekken. Het wordt er altijd mooier en beter dan het nu is. Er ligt een goed plan. Als ze dat nu snel uitvoeren, kunnen we volgend jaar weer lekker winkelen in onze wijk.”

Leiden Nieuws Winkelcentrum De Stevensbloem


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×