Het pand aan de Haagweg krijgt een grote opknapbeurt. Alleen door groot onderhoud is het monumentale pand te behouden voor de stad. De werkzaamheden bestaan uit het vernieuwen van de kozijnen, de gevel en het dak en ook de cv van het gebouw wordt vervangen.

Renovatie Kunstcentrum Haagweg feestelijk gestart

Afgelopen woensdag hebben wethouder Jan-Jaap de Haan en aannemer Du Prie de aftrap gegeven voor de renovatie van Haagweg 4. Met een druk op een knop haalde de wethouder het dak van een maquette van Kunstcentrum Haagweg 4. Wethouder Jan-Jaap de Haan: “Dit is een mooi moment voor alle mensen die zich al 15 jaar voor het Kunstcentrum hebben ingezet. Er moet heel veel gebeuren, maar dit is een belangrijke stap in het verder professionaliseren van de beeldende kunst in Leiden. In deze voormalige Ambachtsschool hebben sinds 1892 ruim 100 jaar schilders, edelsmeden en beeldhouwers gewerkt. Die traditie krijgt nu een nieuwe, creatieve toekomst.” De werkzaamheden aan het Kunstcentrum starten naar verwachting halverwege deze maand.

De gemeente Leiden is als eigenaar van het rijksmonument Haagweg 4 verantwoordelijk voor renovatie, exploitatie, beheer en onderhoud van het pand. Stichting de Leidse School (SDLS) heeft met de gemeente een overeenkomst gesloten. In de overeenkomst staat dat de stichting het pand mag gebruiken, beheren en exploiteren ten behoeve van Kunstcentrum Haagweg 4. De SDLS heeft ruimten in gebruik gegeven aan kunstenaars en vormt voor de gemeente daarmee het aanspreekpunt. Na de renovatie kunnen zogenaamd getoetste Leidse kunstenaars in de atelierruimte aan de slag.

Leiden Nieuws


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×