OM eist cel voor twee inbrekers

De officier van justitie wil dat twee inbrekers die onder andere in Leiden inbraken, de gevangenis in gaan. Een 24-jarige Nootdorper hoorde afgelopen woensdag 24 maanden celstraf tegen zich eisen, waarvan 6 voorwaardelijk. Zijn 19-jarige maat uit Den Haag moet van de officier 180 dagen de cel in, waarvan 65 voorwaardelijk. De Nootdorper wordt verdacht van acht inbraken in Leiden, Nootdorp en Den Haag. Hij pleegde deze diefstallen tussen 14 november en 31 december vorig jaar. Bij twee van die inbraken was de Hagenaar betrokken. Bovendien heeft het tweetal samen geprobeerd in te breken in een ander Haags huis. De twee hadden het vooral voorzien op dure elektronica. ze stalen onder meer lcd tv’s, laptops, dvd-spelers, spelcomputers en gsm’s maar ook sieraden en geld.

Omdat meerdere getuigen een goed signalement van de twee mannen konden geven en zij steeds dezelfde auto in de buurt van de bezochte woningen zagen, kon de politie de verdachten op 5 januari aanhouden. In hun huizen werd een deel van de buit aangetroffen. De meeste spullen zijn inmiddels weer terug naar de rechtmatige eigenaar. Een ander deel van de buit is vermoedelijk aan een goudhandel doorverkocht.Op 24 juni doet de rechtbank uitspraak.

Leiden Nieuws


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×