Leidse huurders niet blij met minister van der Laan

De Leidse huurders verenigd in de FHLO, zijn niet blij met Eberhard van der Laan. De minister van Wonen, Wijken en Integratie weigert volgens de FHLO in te grijpen in de Huisvestingsverordening, ondanks de stagnerende doorstroming. Volgens de huurders is de verordening in strijd met de Huisvestingswet en bevordert het scheefwonen. Met name vanwege dat scheefwonen had de FHLO zich tot de minister gericht. De huurders zijn van mening dat de huisvestingsverordening bij het verkrijgen van een goedkope sociale huurwoningen voorrang geeft aan huiseigenaren. Deze ‘voorrang’ ontstaat doordat er bij de woningtoewijzing geen inkomenseisen worden gesteld, terwijl de waarde van de woning die men achterlaat een rol speelt bij de kans op een sociale huurwoning. Hierover had de FHLO al eerder een brief naar de inspectie van VROM gestuurd.

De minister vindt dat de inspectie actief de vinger aan de pols moet houden, maar dat de verantwoordelijkheid bij de provincie en de regio Holland Rijnland ligt. Zij moeten er op toezien dat er geen verdringing plaatsvindt en dat de vrijheid in de keuze niet ten koste gaat van de lagere inkomensgroepen. De Leidse huurders zijn teleurgesteld over de reactie van de minister. Volgens hen kan het scheef wonen eenvoudig worden tegengegaan door opnieuw inkomenseisen in te voeren.

Leiden Nieuws


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×