Italiaanse première in Boerhaave

De Italiaanse fotograaf Oliviero Toscani werd beroemd en berucht om zijn spraakmakende reclamefoto’s, die hij tot 1990 voor het kledingmerk Benentton publiceerde. Zo maakte hij onder andere portretten van een aidspatiënt, een ter dood veroordeelde man en kinderen in extreme omstandigheden van armoede en ontbering. Op zich hadden zijn foto’s niets met de vrolijk gekleurde kledingcollecties te maken, maar ze zorgden voor aandacht en stemden misschien tot nadenken. Zijn nieuwste project heet ‘Razza Umana Italia’ en is een onderzoek naar de menselijke identiteit; bij deze expositie naar de inwoners van Toscane. Het resultaat van dit project is een etnografische atlas met prachtige portretten van een grote variatie aan mensen.

Museum Boerhaave heeft de première en toont de foto’s vanaf 5 juni samen met de nieuwe tentoonstelling ‘Van Adam tot DNA’ (5 juni-22 november 2009). Ook deze tentoonstelling heeft als onderwerp de zoektocht naar de menselijke identiteit. In dit geval echter niet door een kunstenaar, maar door geleerden vanaf de Gouden Eeuw tot nu.

In aansluiting bij ‘Razza Umana Italia’ en ‘Van Adam tot DNA’ kunnen jongeren vanaf 13 juni aan de workshop ‘Me, myself and I’ meedoen (vanaf 8 jaar) en zelf foto’s maken over identiteit.

Meer info: www.museumboerhaave.nl.  

Leiden Nieuws


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×