Gemeente geeft tonnen weg in Groenoord-zuid

De gemeente plaatst in samenwerking met het hoogheemraadschap van Rijnland regentonnen. In het kader van ‘Leiden leeft met water’, konden de inwoners van de wijk Groenoord-zuid aangeven of zij behoefte hadden aan een regenton. In totaal gaven 57 bewoners aan belangstelling voor zo´n ton te hebben. Groenoord-zuid is de eerste wijk waar deze tonnen bij wijze van proef worden geplaatst. De wijk heeft aldus de gemeente een versteend karakter. Bovendien is er zo nu en dan wateroverlast. De gemeente en het hoogheemraadschap willen het gebruik van regentonnen stimuleren. De tonnen kunnen een deel van het regenwater opvangen, waardoor overlast vermindert. Daarnaast leveren ze enige waterbesparing op, omdat het opgevangen water kan worden gebruikt voor huishoudelijke klusjes als planten water geven.

Leiden Nieuws


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×