BplusC naar Rijnlandblok

BplusC is voornemens naar het Rijnlandblok te verhuizen. De directeur van BplusC Willem van Moort en Wethouder Pieter van Woensel, hebben een intentieovereenkomst ondertekend, waarin is vastgelegd dat zij nog dit jaar opzoek gaan naar een marktpartij voor de ontwikkeling van het rijnlandblok als nieuwe locatie. Het Rijnlandblok, bestaande uit Breestraat 46 tot en met 48, bood voorheen onderdak aan het postkantoor en hoogheemraadschap. De gemeente, die eigenaar van het complex is, heeft adviesbureau PRC laten onderzoeken of het geschikt is voor de functies van BplusC. De conclusie van het onderzoek was positief.

Bplus C staat voor “Bibliotheek plus Centrum voor kunst en cultuur”,. de fusienaam voor de Leidse Volksuniversiteit K&O, het Leidse Volkshuis, de MuziekschoolLeiden en Omstreken en Bibliotheken Leiden & Leiderdorp. Wanneer BplusC in het Rijnlandblok trekt, komen enkele gebouwen, die ook eigendom van de gemeente zijn, leeg te staan. De gemeente zal deze panden herontwikkelen.

Directeur Willem van Moort zegt over het voornemen: ”Deze ontwikkeling biedt ons een goede kans om het aanbod van BplusC in het centrum vanuit één locatie aan te bieden. Daardoor zal het aanbod van BplusC nog beter afgestemd kunnen worden op de vraag en ontstaat een ‘culturele bijenkorf‘.”

Leiden Nieuws


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×