De president van Chili, de 57-jarige Michelle Bachelet, heeft vanmiddag een bezoek gebracht aan de Universiteit Leiden. In aanwezigheid van koningin Beatrix en prinses Máxima ontving Bachelet de Willem van Oranje-penning, een zeer bijzondere onderscheiding, die maar zelden wordt uitgereikt. Bachelet werd in maart 2006 gekozen tot president van Chili en is het eerste vrouwelijke staatshoofd in de geschiedenis van dit Zuid-Amerikaanse land. Tijdens haar toespraak vertelde zij over het democratiseringsproces dat niet alleen in haar eigen land, maar in heel Latijns-Amerika plaatsvindt. Na afloop van de plechtigheid vertrok het gezelschap naar Den Haag, waar koningin Beatrix een staatbanket heeft aangeboden. Morgen worden Amsterdam en Rotterdam bezocht.

Foto: www.dandrea.nl.

Hoog bezoek op het Rapenburg

 

Leiden Nieuws


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×