CDA boos over nieuwbouwplannen Leidse Hout

De Leidse CDA-fractie is boos over de nieuwbouwplannen van wethouder Pieter van Woensel. Hij wil aan de rand van de Leidse Hout flats neerzetten, die volgens de partij te hoog zijn en te dicht op elkaar staan. Dit komt het groengehalte van de wijk niet ten goede en leidt volgens het CDA tot parkeerproblemen. Om dit standpunt te bekrachtigen, heeft het CDA afgelopen zaterdag folders verspreid in de wijken rond het park.

De partij heeft vooral moeite met de manier waarop de wethouder zijn plannen wil doorvoeren. ”Toen wethouder Van Woensel (VVD) merkte dat hij binnen de coalitie te weinig steun had, heeft hij steun gezocht en gevonden bij de SP. Het was beter geweest als hij de bezwaren van de bewoners serieus had genomen en zijn plannen had bijgesteld,” aldus fractievoorzitter Arjen Bonestroo. Omdat de plannen nog verder uitgewerkt moeten worden, zal de definitieve besluitvorming pas na de verkiezingen plaatsvinden. Bonestroo verwacht dat ze een belangrijk thema in die verkiezingen zullen vormen. “De inzet van de CDA-fractie is duidelijk: woningbouw waar het kan, groen waar het moet.”

Leiden Nieuws


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×