CDA wil sluiting coffeeshop New Times

Het CDA Leiden wil dat het aantal coffeeshops in Leiden wordt teruggebracht van 12 naar 8. Als eerste zou coffeeshop New Times in de Beschuitsteeg de deuren moeten sluiten. Over die coffeeshop lopen al geruime tijd procedures en rechtszaken. In oktober vorig jaar besloot het college om de coffeeshop te legaliseren. De horeca-bestemming van het naastgelegen pand is bij het jongste bestemmingsplan vervallen, maar de gemeente heeft dat tot nu toe niet gehandhaafd. “De gemeente kiest voor de makkelijkste weg,” aldus het CDA. Omwonenden zijn ontevreden en zijn inmiddels een hernieuwde procedure gestart bij de Raad van State.

Wat het CDA betreft, is het besluit van het college een verkeerd signaal geweest. CDA-raadslid Frank van Dijk: “De gemeente heeft een verantwoordelijkheid om duidelijke regels te stellen en die ook te handhaven. Door deze coffeeshop te legaliseren komen woorden en daden niet langer overeen. Wij willen dat het college op dit besluit terugkomt en zich beraadt op stappen om dit soort ‘ongelukjes’ in de toekomst te voorkomen. Het CDA wil inzetten op een substantiële vermindering van het aantal coffeeshops in de stad. Te beginnen bij de Beschuitsteeg.”

Leiden Nieuws Coffeeshop


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×