Zaterdagmiddag wordt de gerenoveerde speeltuin om 14.00 uur heropend. (Foto: PR).

Feestelijke heropening speeltuin Westerkwartier

Na een grondige opknapbeurt wordt speeltuin Westerkwartier aanstaande zaterdag feestelijk heropend. De gemeente Leiden en de woningcorporaties de Sleutels van Zijl en Vliet en Portaal hebben financieel bijgedragen aan de renovatie. De Leidse Bond van Speeltuinverenigingen en de NUSO hebben de praktische zaken geregeld en De Zijl Bedrijven nam de uitvoering ter hand. Voorzitter Dick van der Weijden van de speeltuinvereniging verwelkomt om 14.00 uur de genodigden en buurtbewoners. Daarna zal Gerda van den Berg, wethouder Jeugd en Welzijn, de speeltuin op speciale wijze openen. Voor de kinderen worden er diverse activiteiten georganiseerd. Op het programma staan onder andere pannenkoeken versieren en een voorstelling van het kindertheater Groot Duimpje.

In de vernieuwde speeltuin Westerkwartier in de Ten Katestraat kunnen de kinderen straks op een besloten locatie spelen, klimmen en klauteren. Bovendien heeft Westerkwartier als een van de weinige speeltuinen in Leiden ook een zwembadje en organiseert de speeltuinvereniging ook diverse buurtactiviteiten zoals kaarten, salsa dansen, darten, knutselen. Ook Peutercentrum Mengelmoes is gevestigd op het terrein van de speeltuinvereniging.

Leiden Nieuws


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×