Veel belangstelling voor Sensoor

Vorig jaar is er bijna 12.000 keer contact opgenomen met Sensoor Zuid-Holland Noord. Dit hoge aantal gesprekken vormt een record voor de telefonische hulpdienst. Het betekent dat de vrijwilligers van Sensoor gemiddeld 33 gesprekken per etmaal hebben gevoerd. Het merendeel van de bellers is tussen de 30 en 60 jaar oud. Met name jongeren weten de organisatie via mail en chat te bereiken. De meeste gesprekken komen voort uit psychosociale problematiek of eenzaamheid. Zaken die de bellers met de vrijwilligers willen bespreken, zijn bijvoorbeeld relatieproblemen. Maar ook schokkende gebeurtenissen vormen vaak aanleiding voor een gesprek. Zo ging meer dan de helft van de gesprekken die Sensoor op en na Koninginnedag voerde, over het drama in Apeldoorn.

Bij Sensoor Zuid-Holland Noord werken ongeveer 60 getrainde vrijwilligers. Meer vrijwilligers zijn altijd welkom. Zij kunnen zich aanmelden via www.sensoor.nl/zuidhollandnoord.Sensoor is te bereiken via 0900-0767.

Leiden Nieuws


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×