Stille Tocht trekt meer mensen dan ooit

De belangstelling voor de traditionele Stille Tocht leek dit jaar groter dan ooit. Veel mensen, waaronder ook jongeren, liepen mee, of gingen direct naar het eindpunt: het monument bij Molen de Valk. Burgemeester Lenferink werd dit jaar vergezeld door de burgemeester van Oxford, de Engelse zusterstad van Leiden. Na de twee minuten stilte, volgde het defilé langs het monument met een aantal leden van het 4 & 5 mei comité en een lange rij belangstellenden. Een bloemenzee bleef achter als herinnering aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en van alle andere en huidige oorlogen, waarbij dagelijks nog steeds slachtoffers vallen. Ook zullen velen even stilgestaan hebben bij de slachtoffers, die vorige week in Apeldoorn zijn gevallen, tijdens die onthutsende Koninginnedag.

Foto: Emile van Aelst.

Leiden Nieuws


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×