Na de drukbezochte Stille Tocht en traditionele kranslegging gisteravond, ging vandaag bij veel Leidenaren de vlag weer uit voor de viering van Bevrijdingsdag. In verschillende wijken werden kunst-, curiosamarkten en braderieën gehouden. Rond 13.00 uur heeft burgemeester Lenferink het Vrijheidsvuur ontstoken in de Doezastraat, ter hoogte van Grand Café Restaurant De Vriend. Hij deed dat met de fakkel die wethouder Marc Witteman en andere lopers meebrachten uit Wageningen. In deze gezellige Leidse winkelstraat werd traditiegetrouw de jaarlijkse braderie gehouden, waar het weer een gezellige drukte was. Naast allerlei stands en kramen, waren er ook een aantal leuke attracties voor de kleintjes. Vrolijke ballonnen en vlaggetjes kleurden de grijze lucht, waaruit in de loop van de middag wat spetters vielen. Het mocht de pret niet drukken!

Foto's boven: Jacqueline Borg, fotoreportage: Marjo Heemskerk.

Jaarlijkse braderie in Doezastraat weer druk bezocht

Leiden Nieuws


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×