Delegatie Oxford bezoekt Leiden

Morgen komt een delegatie uit de Engelse zusterstad Oxford aan in Leiden, voor een bezoek dat tot woensdag duurt. De ongeveer 40 leden tellende groep bestaat uit Lord MayorSusanna Pressel uit de Deputy Lord Lieutenant of Oxfordshire John Bridgeman, leden van het stedenbandcomité en de vereniging Vrienden van Leiden, ledenvan het Royal British Legion (oud-strijders) en vertegenwoordigers van de vereniging van huisvrouwen. Eén van de gasten, de heer Ian Smith, nam in 1946 als 17-jarige atleet deel aan de eerste uitwisseling. De meeste bezoekers overnachten bij Leidse gastgezinnen.

Morgenmiddag komt de groep per bus aan bij de 3 Octoberhal. Op zondagavond gaat de groep aan tafel in restaurant de Gouden Leeuw, voor het jaarlijkse diner met de vereniging Vrienden van Oxford. Op 4 mei maakt de groep een boottocht. Ook is er dan een gemeenschappelijke vergadering van de stedenbandstichtingen uit Leiden en Oxford gepland. ´s Avonds neemt de delegatie deel aan de Dodenherdenking in de Marekerk en de stille tocht.Op 5 mei reist het gezelschap af naar Gouda.

Leiden Nieuws


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×