Meta Knol nieuwe directeur Lakenhal

Per 15 augustus heeft Stedelijk Museum de Lakenhal een nieuwe directeur. Meta Knol zal vanaf dan de scepter zwaaien over het museum. De gemeente wil met haar benoeming het vernieuwingsproces voortzetten dat voormalig directeur Edwin Jacobs ingezet heeft. Er is 14 miljoen euro beschikbaar gesteld voor renovatie en uitbreiding van het museum.

Knol is geboren in 1969 en is sinds 1997 als conservator moderne en hedendaagse kunst verbonden aan het Centraal Museum in Utrecht. Daar realiseerde zij tal van tentoonstellingen. Daarnaast was zijals curator verbonden aan het mobiele tentoonstellingspaviljoen ‘Pleinmuseum’, dat in 2007 te zien was op de Biënnale van Venetië. Nu is Knol als intendant verbonden aan het Madness & Arts World Festival, dat in het najaar van 2010 zal plaatsvinden in Haarlem. In 2006 publiceerde ze samen met Edwin Jacobs en Stijn Huijts het ‘Manifest voor een mondig museum’ in NRC-Handelsblad. Dit pamflet, dat opriep tot museale vernieuwing, deed veelstof opwaaien in de Nederlandse museumwereld. Met de benoeming van Knol wil de gemeente de ambitie van verdere inhoudelijke ontwikkeling van De Lakenhal in de richting van een actueel, transparanten avontuurlijk museum voor geschiedenis en beeldende kunst onderstrepen.

Leiden Nieuws


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×