Zweeds koningspaar bezoekt Leidse Hortus

Vandaag werd de Leidse Hortus vereerd met een bezoek van H.H.M.M. Koning Carl XVI Gustav en Koningin Silvia van Zweden. Vergezeld door Z.K.H. Kroonprins Willem – Alexander en Prinses Máxima werd extra aandacht besteed aan de Zweedse wetenschapper Carolus Linnaeus, die wereldberoemd is geworden met zijn naamgevingsysteem voor planten ‘Systema Naturae’. In de Hortus is een systeemtuin aangelegd waar in 33 vakken de ontwikkeling van de plantengeschiedenis volgens Linnaeus is te volgen. Het bezoek aan de Hortus vormt een onderdeel van het bezoek aan de Universiteit Leiden in het kader van het Staatsbezoek dat het Koninklijk paar aan Nederland brengt van dinsdag 21 april tot en met donderdag 23 april. (Foto: PR.)

Leiden Nieuws


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×