Leiden krijgt primeur met eetbaar wilgenschip

Vanaf morgen dobbert in Leiden het eerste eetbare wilgenschip van Europa. Taco Blom, die deskundig is op het gebied van permacultuur, zal het schip morgenmiddag bouwen en te water laten. het wilgenschip is een van wilgentenen gevlochten rond eiland, dat met een zware steen verankerd wordt in de bodem. Op het eiland, dat een doorsnede van 2,5 meter krijgt, komen eetbare planten. De wilgentenen vormen wortels, die het water zuiveren en helderder maken. Bovendien vormen ze naar verwachting een veilig toevluchtsoord voor watervogels.

De komst van het wilgenschip is een gevolg van de tweede droomavond van het Biodiversiteits Actie Plan Leiden Lekker Groen. Er werd toen een aantal wensen geuit, die samengevoegd zijn tot dit plan. Het schip combineert de dromen over verbetering van nestgelegenheid voor watervogels, aantrekkelijke waterwegen met veel groen aan de walkant en dromen over een ‘Eetbare Stad’.Het wilgenschip wordt morgenmiddag tussen 15.30 en 18.30 uur bij het Waaghoofd gebouwd. Het publiek krijgt tijdens de bouw uitleg en mag zelf meehelpen.

Leiden Nieuws


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×