Rogier van der Sande kandidaat voor opvolging Rutte

Oud-wethouder van Financiën in Leiden, Rogier van der Sande is één van de twee kandidaten voor de opvolging van Mark Rutte als staatssecretaris van Onderwijs. De VVD-top zoekt voor deze positie iemand met ervaring in het lokaal bestuur. Van der Sande was vanaf 2000 tot april dit jaar wethouder in Leiden. Op dit moment is hij vice-voorzitter van het partijbestuur van de VVD. Hij studeerde politicologie in Leiden en werkte daarna onder meer bij de ABN-AMRO. Begin jaren negentig was hij twee jaar algemeen secretaris van de JOVD, de jongerenorganisatie van de VVD.

De andere kandidaat voor de positie is Stefan Hulman, oud-wethouder van Vervoer in Rotterdam.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×