Provincie wil 1,1 miljard voor landelijk gebied

De provincie Zuid-Holland wil 1,1 miljard euro van het Rijk voor de ontwikkeling van het landelijk gebied. Gedeputeerde Leen van der Sar heeft dit bedrag onderbouwd in een brief aan de minister van LNV. Volgens de provincie is het geld snel nodig om Zuid-Holland aantrekkelijk te houden als woon- en werkomgeving. “Wanneer wij op korte termijn niet ingrijpend investeren in ons landelijk gebied, komt de kwaliteit van de leefomgeving in dit deel van het land in gevaar”, aldus van der Sar.

Volgens van der Sar is belangrijk dat er in de provincie een aantrekkelijk vestigingsklimaat is en blijft: “Dat is voor wonen en werken in de Zuidvleugel van groot belang. Behoefte om te investeren in recreatiemogelijkheden, nieuwe natuurgebieden en oplossingen voor de landbouw en het landschap in bijvoorbeeld kwetsbare veenweidegebieden is groot. Hier is iedereen het over eens, immers de afgelopen jaren heb ik zowel met het rijk als met partners in de regio afspraken gemaakt om te investeren. Voor mij geldt afspraak is afspraak.”

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×