Meer radiozenders op regionale kabelnet

Het aantal radiostations dat via de kabel in de Leidse regio en de Bollenstreek kan worden ontvangen, wordt binnenkort uitgebreid met vier extra zenders. Welke dat zijn is nog niet bekend. Daarover beslist kabelmaatschappij Casema, nadat de regionale programmaraad op 26 juni het nieuwe standaardpakket heeft vastgesteld. Wel is duidelijk dat er ook nu weer meer aanbieders zijn dan beschikbare frequenties. Onder andere Sleutelstad FM, Juize FM, FunX, Slam FM, Wereldstad Radio en Radio Noord-Holland dienden een aanvraag in. Van deze zenders zit alleen Slam FM nu al op de kabel.

De programmaraad vergaderde afgelopen avond in Teylingen over het radio-aanbod. De komende week wordt een concept-advies opgesteld, eind juni wordt het nieuwe radiopakket definitief vastgesteld. De Duitse zender WDR4 maakt een goede kans om een plek op de kabel te behouden. De zender dreigde in het verleden al een paar keer van de kabel te verdwijnen, maar de zeer fanatieke schare fans die deze zender in onze regio heeft, lijkt met haar lobby de toekomst van de populaire Duitse zender veilig te hebben gesteld. Vrijwel alle programmaraadsleden vonden dat deze zender in ieder geval moest blijven.

Of ook Sleutelstad FM een plekje op de kabel krijgt is nog onduidelijk. De programmaraad vindt de zender erg ‘Leids’ en zou graag zien dat er meer nieuws uit de regio gebracht gaat worden.

Geen categorie Sleutelstad FM


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×